Geen categorie

65ste AED in Westland, doelstelling gehaald

Geplaatst

Stichting AED Westland hangt maandag de 65ste defibrillator op. Met die apparaten kun je bij mensen met een hartstilstand het hartritme herstellen. De AED wordt aan De Veiling (voorheen De Leuningjes) in Poeldijk bevestigd.

Vijf jaar geleden legde Stichting AED zichzelf een ambitieuze doelstelling op: het bevestigen van 65 AED’s in buitenkasten, die dag en nacht beschikbaar zijn. Als de AED aan De Veiling hangt, is de doelstelling bereikt. 

Het komt nog geregeld voor dat een AED acuut nodig is, terwijl het apparaat in een afgesloten kantoorruimte ligt. De Stichting AED Westland probeert daarom zoveel mogelijk bedrijven en particulieren ertoe te bewegen de AED in een buitenkast te hangen en aan te melden. Dat kan op www.hartslagnu.nl

Burgerhulpverlener
Ad Verduijn van Stichting AED Westland heeft nog een wens. Hij roept mensen die kunnen reanimeren op, zich te melden als burgerhulpverlener. Bij een 112-melding van een hartstilstand, worden alle burgerhulpverleners in een straal van 750 meter rond het slachtoffer opgeroepen. 

Je krijgt dan via je mobiel de opdracht om direct naar het adres van het slachtoffer te gaan om te helpen, of om de dichtstbijzijnde AED te halen die bekend is in het systeem en deze naar het slachtoffer te brengen. Word je opgeroepen en komt het net niet uit, dan mag je de oproep afwijzen. Aanmelden voor dit systeem kan ook op www.hartslagnu.nl

Onderhoud
De AED in Poeldijk is aangeschaft door het bestuur van het zalencomplex en door Bibliotheek Westland. Wethouder Piet Vreugdenhil zal bij de bevestiging aanwezig zijn. De gemeente Westland tekent ook voor het onderhoud van de buitenkasten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *