nieuws

Twee nieuwe AED’s in woonwijk Hoogeland

In woonwijk Hoogeland in Naaldwijk hangen twee fonkelnieuwe AED’s. Met zo’n apparaat kun je bij mensen met een hartstilstand het hartritme herstellen. De twee AED’s zijn gesponsord door projectontwikkelaar VORM Ontwikkeling.

De apparaten zijn in feite ‘een cadeautje’. Normaal gesproken organiseert de ontwikkelaar bij de oplevering van nieuwbouwwoningen een feestje, maar dat ging hier anders. In plaats van een bewonersfeest betaalde VORM Ontwikkeling twee AED’s, op verzoek van de bewoners. De bewoners hebben vervolgens zelf een feest bekostigd. 

Een van de twee apparaten hangt in een van de twee appartementencomplexen van Hoogeland Twins Westland, de ander hangt buiten. Ze zijn overigens voor de hele wijk beschikbaar. 

AED-dekking

Eerder dit jaar kondigde Stichting AED Westland aan, dat de 11 dorpskernen van de gemeente Westland voor het einde van dit jaar AED-dekkend moeten zijn. Dat wil zeggen, binnen een straal van 800 meter moet in acute noodsituaties een AED voorhanden zijn. Dat gaat helaas niet lukken. Er hangen er nu 45 buiten, maar er zijn er 70 nodig. En dan dus vooral in buitenkasten, waar je 24 uur per dag terecht kunt. 

Stichting AED sponsort een buitenkast en de gemeente Westland betaalt het onderhoud. De stichting vindt initiatieven als deze in Hoogeland prachtig en doet een  oproep. “Het gaat alleen om een AED, en dan praat je over 1.200 of 1.300 euro”, zegt Heleen Verduijn van de stichting. “Veel geld, maar als je het met een aantal doet, is dat een mooie gedachte om over na te denken”. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *